Seppo Äxän neuvoa kannattaa ja ei kannata noudattaa: Liittoon pitää ottaa yhteys, työsuojelupiiriin ei. Tässä todiste siitä.
Helmikuu 2010. Ilmoitamme työsuojelupiirille MediaPexin harjoittamasta silmäänkusemisesta. Tarkastaja kiittää ja käännyttää ammattiliittojen ja kansanedustajien puoleen. Ilmoitamme tehneemme niin. Ihmettelemme miten on mahdollista, että vastikään orjatyölaitoksessa seikkaillut työsuojelutarkastaja ei puuttunut palkattomiin sairaslomiin ja kohtuuttomiin pohjapalkkoihin, vaan ”lukollisten säilytystilojen” ja ”puhtaaksi kirjoittamattomien työvuorolistojen” puutteeseen? Se on käsittämätöntä. Siksi kysyimme:
”Ymmärrämme, että [te] toimitte lakien, säädösten ja ohjeiden mukaan, mutta eikö teistä välillä tunnu siltä, että niissä olisi jotain parantamisen varaa? Kumman itse valitsette: palkallisen sairausloman vai lukollisen säilytystilan? Kohtuullisen palkan vai puhtaaksikirjoitetun työvuorolistan?”
Tarkastaja vastasi näin:
”Mikäli katsotte, että tarkastuksessa on jotain huomauttamista tai haluatte muuten esittää parannusehdotuksia työsuojelun vastuualueen toimintaan, voitte tehdä asiasta kirjallisen kantelun suoraan aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelle, joko sähköpostin välityksellä tai kirjeitse. Käymämme keskustelu voidaan katsoa tällä erää päättyneeksi.”
Keskustelu ei kuitenkaan päättynyt. Kiittelimme tarkastajaa erityisesti siitä, että olimme saaneet keskustella näin vähäpätöisestä asiasta niin palavasieluisesti työsuojeluasioista innostuneen henkilön kanssa.
Valitusta emme tehneet, sillä tarkastajan palvelualttius paljasti, että työsuojelupiiri on samanlainen korkkipyssyvartija kuin YK. YK:llä ei ole enää virkaa ihmisoikeuksien puolustamisessa, niin kuin ei ole työsuojelupiirillä virkaa työoikeuksien puolustamisessa. Sen on myöntänyt myös eräs SAK:n aluejohtaja. Hänen mielestään me ”kirjoitamme täyttä asiaa.” Hyvä niin.
SAK on nimittäin huolestunut siitä, että ko. ongelmat pahenevat ja laajenevat, koska päättäjiltä jää huomaamatta kuinka firmat, joita ei sido minkään valtakunnan työehtosopimukset, eivät noudata työsuojelupiirien palkkasuosituksia. (Muistutamme, että palkkasuositusten noudattaminen nostaisi työntekijän tulot maagisen 1019 yläpuolelle, ja muistutamme myös, että työehtosopimus ei sido MediaPexiä siksi, että rötösherrat eivät halua kuulua Erityisalojen työnantajaliittoon, koska silloin työehtosopimus olisi automaattisesti yleissitova. Rötösherrat säästävät rahaa välttämällä ylimääräisiä kuluja kuten sairausajanpalkan maksua ja kohtuullisen pohjapalkan maksua.)
Palkkasuositus on siis pelkkä suositus. Toisin sanoen rötösherrat eivät riko lakia. Mutta: Armin Meiwes ei rikkonut Saksan lakia syödessään homoseksuaalin raakaa lihaa, koska kannibalismia ei ollut kriminalisoitu vuonna 2001. (Tärkeä muistutus Saksa-turisteille.)
Ja tärkeä muistutus telemarkkinoinnista kiinnostuneille: Suomen laki ei ole kriminalisoinut työoikeuksien riistoa. Siksi blogimme kirvoittaa keskustelua erään rötösherrain taskuraha-automaatin moraalista. Moraalia ei ole. Joten haluatko uhrata itsesi, ystäväsi tai lapsesi Rötösherran alttarille?
Jos et, liity yhteen (tai jokaiseen) FB-ryhmään niin saat aina ilmoituksen uusista pamfleteista.
MediaPex macht frei
Rötösherrat hi_teen? tai
En vastaa tuntemattomiin numeroihin kuukauden viimeisenä perjantaina
Toivottavasti tätä blogia jatketaan niin kauan, että Pexille todella tapahtuu jotakin ratkaisevaa...
VastaaPoistaOn mielenkiintoista nähdä kuinka eri keskustelupalstoilla eräät henkilöt keskittyvät vetoamaan vain näihin 5000e kuukausipalkkoihin ja pyrkivät kyseisellä tiedollansa sivuuttamaan ongelman asianmukaisten sairauspäivärahojen maksamisesta tai leimaamaan huonoista palkkakokemuksista kertovat 'paskan puhujiksi'. Mielestäni myös'vähemmän ansaitsevien' lyhyt työsuhde on huono argumentti yrityksen puollustamiseksi, sillä on kai ymmärrettävää, että suurin osa ihmisistä ei halua tulla päähän potkituksi kovin pitkää aikaa.
Toivomuksenne on kuultu. Blogimme kasvaa ja kehittyy niin kuin vain Totuuksilla on tapana. Kiitos siitä kuuluu sekä googlelle että lukijoillemme, joiden mieliin työoikeus-ajattelu on juurtunut yhtä voimakkaasti kuin synkkä ja vastenmielinen mielikuva Mediapexistä.
VastaaPoistaSen verran voin sanoa, etten yli tuhannen euron palkkaa Pexin aikana ole nähny tililläni.
VastaaPoistaJa toinen asia mikä kyrpii on, että saikun aikana et saa käydä kaupassa, apteekissa tai muilla vastaavilla asioilla. Elikkä, jos sairastut maanantaina ja saikkua tulee perjantaihin saakka, saat olla nälissäs koko sen ajan, mikäli kukaan ei sinulle kaupassa käy! Sitten kun sinut on kaupassa nähty saikun aikana, työpaikaalla tullessasi pomo vittuilee pinnaamisesta. Jos vielä jonkun hermot kestää olla töissä pexillä, niin kyllä ihmettelen suuresti.
Kyllä täytyy sanoa että tämä vastarintaliike argumentteineen johtaa "rötöskoplaa" 11-0. Pelin tiimellyksessä "rötöskopla" on paniikkiratkaisuna tuikannut pallon ainakin kertaalleen omaan pussiinkin. Koplan puolustukselta ei ole irronnut yhtään vakavasti otettavaa purkua omasta päästä vielä koko pelin aikana. Peli näyttäisi olevan mediapexin päädyssä kuralla. Syynä tähän ei ole niinkään vastustajan paremmuus vaan oma paskalle perustettu pelikirja.
VastaaPoistaEdellä mainitulle ex-pexiläiselle tiedoksi: joudumme valitettavasti allekirjoittamaan täysin sen, mitä edellä kirjoitit. Myyntitoimiston päälliköiden surkea palkkaus muuttaa radikaalisti pomojen persoonallisuutta: jokainen kipeä puhetyöläinen näyttää pomon sairaissa silmissä työtävieroksuvalta paskalta. Päälliköiden pimahtaminen on kuitenkin Rötösherran laatiman palkkamallin tulos: jokainen poissaoleva (tai poistuva työntekijä) pienentää pomon tilipussia - vaikka pomot voisivat tietenkin taistella mielisairauksia vastaan muistamalla sen tosiasian, että ihminen on toisinaan kipeä.
VastaaPoistajoo näinpä ! ja kun sanoo rötösherran ''firmassa'' että lähtee pois,eikä aio tulla koskaan enään takas ni sieltä raivotaan päin naamaa että '' me kyllä pidetään sitten huoli että sulle tulee tästä ongelmia'' ( lähtemisestä siis)! voi että mikä pas*ahuijjaus ''firma''
VastaaPoista