tiistai 20. huhtikuuta 2010
Pelaavatko kesäkisan voittajat PlayStationia veneiden alla?
Mediapexin huikea kesäkisa on takuulla yhtä huikea kuin Mediapexin parhaat edut (eli mainetta enemmänkin niittäneet palkattomat sairauslomat ja 0–5 euron pohjapalkat). Siksi kesäkisan kilpailusäännöt kannattaa lukea huolella, ja etenkin pienimmällä kirjoitettu lause: ”Mediapex pidättää oikeuden kilpailusääntöjen tarkistamiseen, mikäli kilpailuolosuhteissa tapahtuu merkittäviä muutoksia.” Merkittävät muutokset voivat tarkoittaa sitä, että jos yksikään MediaPexin puhetyöläinen ei tuota firmalle 1.5.–25.9.2010 välisenä aikana 10.000 euroa, kesäkisaa ei ehkäpä kisata, koska arvonta suoritetaan Keilaniemen vilpittömissä olosuhteissa, joissa voittaja todellakin arvotaan: ”arpajaiset” nimittäin suoritettaneen niin, että se sama pitkäkyntinen käsi, joka riistää työntekijöiden perusoikeudet, nostaa aivan sattumalta juuri sen myyjän lipukkeen, joka on tuottanut firmalle eniten euroja 1.5.–25.9.2010 välisenä aikana, ja vain siinä tapauksessa, että se joku on tuottanut yli 10.000 euroa. Muussa tapauksessa kilpailuolosuhteissa saattaa tapahtua merkittäviä muutoksia, jolloin Mediapex pidättänee oikeuden kilpailusääntöjen tarkistamiseen, tai jopa kilpailun mitätöimiseen. Loogista. Eihän yksikään itseään kunnioittava ja työntekijöitään tallova firma tee tappiota minkään kesäkisan takia, eikä etenkään missään ääliöimäisessä hyväntekeväisyyshengessä niin kuin Veikkaus, joka kylvää rahaa kansanterveydelle ja turhanpäiväisille humanisti-hippi-liikkeille, jotka eivät tuo penniäkään takaisin – ainakaan välittömästi. Mutta Veikkauksella onkin monopoli. Entä sitten? Miksi ihmeessä me työntäisimme penniäkään pajatsoon jos pajatso ei anna senttiäkään takaisin? Ei helvetti! PlayStationit me kyllä annamme arpoa myyntitoimistoissa, koska sellaisilla romuilla ei ole virkaa. Onpas! Pleikkaria on kiva hakata palkattomalla sairaslomalla (jos edellinen palkka on riittänyt sähkölaskun maksuun. Jos ei, niin Pleikkarin voi kiikuttaa kaniin ja ostaa makaroonia ja palata sairaana töihin kokeilemaan onnea huikeassa kesäkisassa). Nimenomaan! MediaPexin kesäkisassa ei ole siis mitään vikaa. Ei niin, onhan se loogisempaa antaa kymppitonni kymppitonnin tuottaneelle kuin maksaa kaikenmaailman surkimuksille oikeaa palkkaa ja sairausajan palkkaa, jonka kaltaisiin säälittäviin lisäkustannuksiin alansa suurimmalla yrityksellä ei tietenkään voi olla varaa. On myös paljon loogisempaa antaa muilta myyjiltä ”varastetuista” sairausajan palkoista ja puutteellisista palkoista kasatut eurot parhaalle myyntitykille. Tasapuolista? On, on! Älä edes epäile. Kyllähän kaikki solidaariset suomalaiset tykkäävät kärsiä nimenomaan siksi, että joku tuntematon mutta saman firman heppu kuitenkin, saa kymppitonnin-miinus-verot. Juuri niin, ja sen takia Rötösherran toiminnasta tulee kiusallisesti mieleen vanhan ajan siirtomaakauppa. Kolonialismista ei kuitenkaan sanota vielä mitään, sanoja täytyy harkita. Meillähän on rikosepäily päällä, ja maanantaina kuulustelut kello yhdeksän.
Tunnisteet:
hippiliike,
humanismi,
kansanterveys,
kisa,
kolonialismi,
kymppitonni,
MediaPex,
pajatso,
PlayStation,
sairausajan palkka,
solidaarisuus,
veikkaus
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Olen kuullut huhuja MediaPexin juhlista, joissa myös alaikäisiä juotetaan humalaan, sekä olen miettinyt toimistojen esimiesten tienestien ja työaikojen suhdetta. Voitteko kirjoittaa myös näistä asioista tarkemmin. Kiitos.
VastaaPoistaValitettavasti (miten niin valitettavasti?) meillä ei ole tietoa alaikäisten humalaan juottamisesta. Eikä kyllä yläikäistenkään.
VastaaPoistaMutta esimiesten tienestien ja työaikojen suhteesta meillä on tietoa. Varmaa tietoa: suhdetta ei ole. Tai jos on, niin se on lähinnä henkistä: mitä ahkerammin nuolet ahteria, sitä suuremmat tulot. Ääneen ei saa ajatella, suoraan ei voi puhua. Kun muistaa virittää suupielet rautalangalla korviin ja rukoilla auringonpaistetta, niin myyjät nauraa, elämä hymyilee ja esimies tienaa juuri niin paljon kuin myyjät jaksaa nauraa. Tosin liika nauru kostautuu eikä kahden kilon savusiikoja pidä luvata kenellekään. Ei työkavereille, ei asiakkaille.
Loistavaia ajatuksia. Pitävät varmasti paikkansa!
VastaaPoistaNo onpa vain aikuismaista tekstiä. Toiset myy ja ne jotka EI OSAA TAI VIITSI, mustamaalavat.
VastaaPoistaJoku siinä talossa kauppaa tekee. piste.